Produktionen av helt nya Nissan Micra har inletts

12.1.2017 – Produktionen av helt nya Nissan Micra har påbörjats och de senaste dagarna har de första bilarna rullat av produktionslinjen. De sista, slutgiltiga kontrollerna har säkerställt att bilarna har tillverkats med högsta kvalitet. Leveranser till Nissan-återförsäljarna och deras kunder kommer att påbörjas i mitten av februari för de största marknaderna i Europa och senare i vår för de nordiska och baltiska marknaderna.

 

Produktionsstarten utgör början på ett nytt kapitel i en framgångssaga, som sträcker sig mer än tre decennier tillbaka i tiden. Micra, som lanserades första gången i Europa 1983, är en av världens mest kända bilmodeller. Bilen har sålts i mer än sju miljoner exemplar över hela världen. Denna helt nya version, som är den femte generationen, tar tillbaka Micra till kärnan i det europeiska B-segmentet för kombicoupéer.

 

Nya Nissan Micra tillverkas på Flins-fabriken i Frankrike. Fabriken drivs av Nissans allianspartner Renault. Nya Micra är den första personbilen från Nissan som byggs på en Renault-fabrik i Europa. Det innebär också att tillverkningen av Micra återvänder till Europa - nära bilens största och viktigaste kundbas - efter ett uppehåll på sju år. Bilen byggs på en modifierad version av Nissans V-plattform.

 

Flins, väster om Paris, är en fabrik med mycket lång erfarenhet av att tillverka kombicoupéer för den europeiska marknaden. Fabriksanläggningen, som invigdes 1952, omfattar en total yta på 237 hektar och är den första bilfabriken i Renault Group. Där tillverkas idag bilmodellerna Renault Clio och Renault Zoe.

 

Denna "korsproduktion" av bilar är en viktig drivkraft bakom tillverkningssynergierna för Renault-Nissan Alliansen och innebär många betydande fördelar för verksamheten och kunderna.

 

Viktigast är att det förstärker fördelarna med Alliance Production Way, ett gemensamt system för Renault och Nissan när det gäller tillverkningen och ledningen av arbetet på verkstadsgolvet. Det här systemet ser dels till att fabrikerna kan utnyttja produktionskapaciteten på ett bättre sätt, dels att normer och bästa praxis från båda företagen säkerställer att produktionsstandarden håller högsta kvalitet.

 

Så här säger Paul Willcox, ordförande för Nissan Europe: "Produktionsstarten av helt nya Micra är en händelse som vi ska fira. Det innebär att samarbetsandan inom Renault-Nissan Alliansen förverkligas."

 

Han tillade: "Vi har tagit segmentet för kompaktbilar i Europa till en ny nivå genom att fokusera på vad kunderna verkligen vill idag och vad de förväntar sig av morgondagen. Helt nya Micra är en exceptionell bil, som karaktäriseras av en uttrycksfull design, en inspirerande interiör och en trygg och säker körupplevelse."

 

Nya Nissan Micra är helt enkelt en revolution. Denna nya modell, som är den femte generationen av Micra, är ett radikalt steg framåt från föregångaren och från den trio av mycket framgångsrika superminimodeller som lanserats ända från Micras debut i Europa för 34 år sedan.

 

Nya Micra är längre, bredare och lägre än någonsin tidigare. Bilen har konstruerats, utvecklats och tillverkats med europeiska kunders krav och behov överst på agendan.

 

Nyckeln till bilens attraktionsvärde är den atletiska och uttrycksfulla exteriören, som förflyttar varumärket Micra i en ny och spännande riktning. Det moderna utseendet och premiumkänslan fortsätter invändigt. Kupén håller hög kvalitet och alla modellversionerna har tvåfärgade, mjuka material som standard.

 

Nya Nissan Micra är också en teknologisk ledare, med flera funktioner som inte bara är nya för Micra, utan för hela segmentet. Bland funktionerna kan nämnas filbytesvarnare, ett säkerhetssystem som mjukt och försiktigt korrigerar färdriktningen på bilen och styr den tillbaka in i filen vid behov.

 

Unikt är också ljudsystemet BOSE Personal, med högtalare inbyggda i förarsätets nackstöd och som ger en fantastisk 360-graders ljudupplevelse. Det kommer att finnas en mängd olika personanpassningsalternativ till nya Micra. Både exteriören och interiören kan varieras med hjälp av premiumkomponenter i olika moderna och eleganta färger.

 

Det är också en fantastisk bil att köra. Den har dynamiska prestanda, som erbjuder en perfekt balans mellan pigga och spännande köregenskaper och en känsla av hög säkerhet tack vare trygg och naturlig manövrering. Det finns tre olika motoralternativ till nya Micra - två bensinmotorer och en diesel.