NISSAN FUTURES ÅTERKOMMER MED STRÅLKASTARNA RIKTADE MOT SJÄLVKÖRANDE BILAR OCH DJÄRVA PLANER KRING BATTERITEKNIK FÖR ELBILAR

För första gången avslöjas resultaten av Europas mest omfattande studie av självkörande fordons sociala och ekonomiska påverkan
Nissan och Eaton meddelar en utökning av xStorage Home-portföljen till att omfatta sex produkter – för-försäljningen i Europa börjar idag
xStorage HOME kommer att kompletteras med xStorage Building när Nissan, Mobility House och Eaton förbereder sig för att förse Amsterdam Arena med ström via elbilsbatterier
 

2.12.2016 – Nissan arrangerar för andra gången Nissan Futures, ett event med fokus på teknologi för självkörande bilar, konstgjord intelligens och framtiden för den uppkopplade bilen. Baserat på en serie banbrytande innovationer inom batteriteknologi för elbilar, skapar Nissans event en strategi för intelligent mobilitet och företaget delar med sig av sina planer inför framtiden när det gäller Intelligent Power, Intelligent Driving och Intelligent Integration.

I strävan mot målet noll utsläpp från bilar och noll dödsolyckor på vägarna, vägleder Nissan Intelligent Mobility företagets kommande produkter och teknologi. Viktiga företagsbeslut om hur bilar ska drivas, framföras och integreras i samhället ska förankras i den visionen. Nissan Futures tacklar dessa frågor och erbjuder en plattform, där man delar med sig av idéer och kunskap om framtidens mobilitet.

Till dagens Nissan Futures-event samlas industriledare, media, partners och intressenter från regeringen i olika tankeväckande sessioner för att ta del av rapporter, spännande samtal och demonstrationer, med målsättningen att inspirera till en revolution inom intelligent mobilitet.

Under eventet kommer Nissan att presentera en rad banbrytande rapporter med fokus på självkörande bilar och nästa generation av batteriteknologi. Bland annat:

Lansering av den finansiella och sociala påverkan av självkörande bilar på europeiska vägar, som är en av de mest omfattande undersökningar som någonsin gjorts på det ämnet. Freeing the Road: Framtiden för självkörande fordon i Europa är en oberoende rapport, sammanställd av tankesmedjan Policy Network, som analyserar både de sociala och ekonomiska möjligheter som erhålls via självkörande teknologier. Rapporten stöds av en omfattande pan-europeisk konsumentstudie, som har identifierat vad konsumenterna ser som de största fördelarna med självkörande bilar. The Nissan Social Index: Konsumenternas attityd gentemot självkörande fordon, baseras på 6.000 vuxna personers åsikter i sex europeiska länder.

Nissans och Eatons portfölj xStorage Home, energilagringslösningar i bostäder, utökas till att omfatta sex olika produkter. xStorage Home, som presenterades för första gången i maj i år, kommer att ge konsumenterna bättre kontroll över hur och när de använder energi i sina egna hem. Denna rapport kommer samtidigt som för-försäljningen av xStorage Home startar i England, Norge och Tyskland.

Lansering av xStorage Building, Nissans och Eatons kommersiella energilagringslösning, som tillsammans med partnern Mobility House, kommer att förse världsberömda Amsterdam Arena med ström, som en del av ett banbrytande avtal på 10 år. Genom att använda motsvarande 280 Nissan LEAF batteripaket, kommer detta energilagringssystem att förse arenan, med plats för 55 000 åskådare, med reservkraft under större evenemang.

Så här säger Paul Willcox, ordförande för Nissan Europe: "Framtiden innebär enorma möjligheter för de som är djärva nog att utnyttja nya idéer och vågar vara först med framtida teknologier. Det är vår ambition att utnyttja vår passion och vårt kunnande från mer än 100 år inom bilbranschen, för att hjälpa människor att leva på ett renare, säkrare och mer hållbart sätt. Vår strategi för Intelligent Integration utvecklas, vår strategi för Intelligent Driving är på gång och våra planer för Intelligent Power är mer omfattande och djärvare än någonsin tidigare.

Idag är vi glada över att kunna dela dessa utvecklingsprojekt med hela världen, eftersom vi är övertygade om att de kommer att bidra till den tändande gnistan för en social revolution inom tjänster för intelligent mobilitet och energistyrning."