NISSAN NAVARA: EXTREMA OFF-ROAD-EGENSKAPER I KOMBINATION MED DE PRAKTISKA FUNKTIONERNA I EN PICKUP

  • 12:e generationen av Nissans legendariska pickup
  • Off-road-egenskaper med hög prestanda tack vare femlänkad hjulupphängning bak och ett robust chassi
  • Imponerande 4x4-egenskaper tillsammans med förfining i crossover-klass 
  • Nissan Navara, som fyllts med smart teknologi, är innehavare av International Pick-Up Award 2016
  • 5-år / 160 000 km garanti är standard och marknadsledande
  • Effektiv 2,3-liters dCi dieselmotor med förbättrad prestanda, klassledande CO2-utsläpp och bränsleförbrukning samt reducerade NOx tack vare AdBlue SCR-systemet

1.11.2016 – Nissan Navara sätter nya standarder inom sektorn för 1-tons pickuper genom att kombinera Nissans ledarskap inom crossover med mer än 80 års erfarenhet av att utveckla och tillverka robusta och intelligent konstruerade pickuper. 

Förbättrad komfort och finess var det övergripande målet för utvecklingen av denna nya bil, samtidigt som man inte ville rucka på Navaras hyllade off-road-egenskaper, hållbarhet, lastkapacitet och dragförmåga. Modellen har ett robust och kraftfullt chassi, som lanserar en rad nya tekniska funktioner som utvecklats för att förbättra köregenskaperna och göra bilen ännu mer praktisk.

 

Genom att utnyttja samma crossover-DNA, som ligger bakom tillverkningen av banbrytande personbilar som klassledande Qashqai och X-Trail, inför Navara en ny nivå av personbilsliknande egenskaper till pickup-marknaden. Egenskaper såsom stil, komfort och kvalitet, men även teknologier som är först i klassen.  

Nissans 5-år / 160 000 km garanti för Navara är ytterligare ett bevis på bilens ursprung och Nissans förtroende för sina bilmodeller. För Nissans kunder innebär det ett lugnt och tryggt bilägande.

Körkomfort och manövrering: exceptionell både på och vid sidan av vägen

Några av de viktigaste målsättningarna under utvecklingen av nya Navara var att ge bilen ännu mer förfining och köregenskaper i crossover-klass. För att uppnå detta utan att kompromissa med bilens hyllade off-road-egenskaper har Nissan utvecklat en helt ny, femlänkad hjulupphängning bak för Double Cab. Den ger betydligt bättre åkkomfort och förbättrade köregenskaper både på och vid sidan av vägen. Systemet är också 20 kg lättare än den tidigare bladfjädringen.  

King Cab är utrustad med en kraftigt uppdaterad version av bladfjädringen från den föregående modellen. Den nya överliggande bladfjädern väger inte bara 7kg mindre än den tidigare underliggande designen, utan den ger också King Cab 3,1 procent förbättring av bakhjulets rampvinkel och mindre vägbuller. 

Precis som kunderna vant sig tar sig nya Navara fram lika bra off-road som på asfalt. Fyrhjulssystemet, som kan kopplas in i farten, bygger på fördelarna i den konstruktion som sitter i den föregående modellversionen, och erbjuder trygg och stabil dragförmåga i svår terräng. Hill Descent Control (HDC) och Hill Start Assist (HSA) är säkerhetsfunktioner som hjälper föraren vid körning utför och uppför backar. Med elektronisk differentialspärr bak får bilen maximal dragkraft.

Teknologi

I linje med Nissans varumärkeslöfte "Innovation that Excites" finns en mängd nya tekniska funktioner i Navara. I en sektor som brukar vara långsam med att införa de senaste teknikerna för komfort och säkerhet sätter Navara nya standarder när det gäller prisvärd teknik inne i kupén. Around View Monitor och Intelligent Emergency Braking – båda högt uppskattade säkerhetsfunktioner i Nissans crossover-modeller – är unika för Navara på pickup-marknaden. Andra säkerhets- och bekvämlighetsfunktioner är farthållare, nyckellöst låssystem och parkeringssensorer bak.

Interiör  

Den helt nydesignade interiören och alla inredningsdetaljer har optimerats för att ge bästa möjliga kvalitet, komfort, utrymme och praktisk hantering för förare och passagerare.

Instrumentpanelen har fått ett skulpturalt utseende som ger mer utrymme i kupén och skapar en öppen känsla. Framsätena med svankstöd erbjuder bättre ergonomi och ökad koncentration. De är konstruerade med teknik som utvecklats av NASA.  

Andra funktioner är en tvåzoners digital klimatanläggning för både King Cab och Double Cab samt en ny bakre kupéventilation, som ger en behagligare miljö för baksätespassagerarna i Double Cab. 

Exteriör design 

Navara är utvecklad och konstruerad för de specifika kraven och önskemålen på den europeiska marknaden. Modellen tillverkas på Nissans fabrik i Barcelona, Spanien. I både King Cab- och Double Cab-versionerna har Navara konstruerats för att ge ett robust men ändå sportigt intryck, med en blandning av konvexa och konkava ytor för en dynamisk och djärv look. Nissans V-motion-grill och bumerangformade LED-varselljus är stildetaljer typiska för Nissan.

Motorer och växellådor 

Navaras 2,3-liters dCi-dieselmotor finns både som singelturbo på 160 hk och dubbelturbo på 190 hk. Båda versionerna är utrustade med en avancerad och effektiv Euro 6-motor. Den har gjort en avsevärd skillnad för pickupernas miljöegenskaper - en viktig faktor för kunderna eftersom det också påverkar driftskostnaderna. CO2-utsläppen startar från en så låg nivå som 167 g/km, en minskning med 2g/km från den tidigare Euro 5-motorn.

Nissan Navara Euro 6 ger reducerade kväveoxidutsläpp (NOx) tack vare införandet av Selective Catalytic Reduction (SCR)-systemet. En AdBlue-tank har installerats på Navara, med en påfyllningslucka på motsatta sidan av bilen än den sida där luckan till dieseltanken sitter för att undvika förväxling. Användaren kan fylla på AdBlue-tanken på olika sätt, med flaskor eller från en pump. Den rymmer 17 liter och räcker för upp till 11 500 km mellan påfyllningarna. Information till föraren beträffande AdBlue-systemet har integrerats i Navaras LCD-färgskärm på kombimätaren, informationsskärmen i mitten mellan de två huvudinstrumenten.

Lastkapacitet och dragförmåga

Med vetskapen att pickup-ägare ofta är i stort behov av sina fordon i sitt dagliga arbete har Navaras lastkapacitet och dragförmåga förbättrats. Med en lastkapacitet på upp till cirka 900 kg och en imponerande dragförmåga  på upp till 3 500 kg är Navara redo för mycket tuffa och krävande arbets- och fritidsaktiviteter.  

Flaket har utrustats med ytterligare Nissan-innovationer i form av varumärkets lovordade C-kanalsystem. Med robusta kanaler på kupéväggen bak och flakets sidor har ägaren full flexibilitet när det gäller att säkra lasten. Eftersom klämmorna kan flyttas längs de C-formade kanalspåren är det enkelt att surra fast alla typer av föremål.   

För att ägarna ska kunna lasta ännu mer är flaket på nya Double Cab 67 mm längre än på den föregående modellen, med den längsta lastlängden i klassen på hela 1 578 mm. Flaket på King Cab är 1 788 mm långt. 

Robert Lujan, LCV Director, Nissan Europe har gett följande kommentar, "Sedan vi byggde vår första pickup 1935 har mer än 14 miljoner kunder i mer än 180 länder över hela världen blivit beroende av en pickup från Nissan för att transportera sina familjer, medarbetare och last. Ibland under mycket svåra förhållanden.” 

Han tillägger: "Nissan-pickuper har ofta varit livsnerven i deras samhällen och en pålitlig arbetspartner för företag och hantverkare. I den 12:e generationen har vi nu tagit fasta på vår erfarenhet och feedback från våra kunder och utvecklat nya Navara, som sätter nya standarder när det gäller prestanda, förfining, bekvämlighet och driftskostnader i den här sektorn." 

Nissan Navara, som erbjuder en imponerande mängd funktioner för prestanda, säkerhet, teknologi, komfort och bekvämlighet samt dessutom effektiva driftskostnader, är idealisk för både arbete och fritid. Modellserien består av fyra versioner, som alla är utomordentligt rikt utrustade. Samtliga modeller har sju krockkuddar, elektronisk differentialspärr bak samt off-road-elektronik.

För mer information om Nissans omfattande LCV-sortiment besök gärna Nissan Newsroom på http://newsroom.nissan-europe.com/EU/en-gb/Home/Welcome.aspx