TÄNJER PÅ GRÄNSERNA: NISSANS VÄXANDE FRAMGÅNGAR INOM LCV-SEGMENTET

  • Nissan rapporterar 40% tillväxt inom LCV-sektorn
  • Nissan har ett av de bredaste LCV-programmen i Europa, med bland annat utsläppsfria e-NV200
  • Mellanstora transportbilen NV300 fullbordar modellserien
  • Nissan Navara - med segmentets mest avancerade design och konstruktion - är resultatet av 80 års erfarenhet av utveckling och tillverkning av pickuper
  • Alla LCV-modeller från Nissan omfattas av den marknadsledande 5-åriga tillverkningsgarantin som gäller i hela Europa*
  • Snabbväxande nätverk av återförsäljare erbjuder "one-stop shop" för LCV-kunder
  • Perfekta plattformar för skräddarsydda påbyggnader

1.11.2016 – Nissan sätter en ny standard med företagets utbud av lätta kommersiella fordon, ett av Europas bredaste modellprogram. Med lanseringen av NV300, som premiärvisades nyligen på Hannover Motor Show, är nu föryngringen av modellprogrammet komplett.

Samtidigt som Nissan lanserade nya NV300 stort i media över hela världen avslöjade företaget att försäljningen av LCV-fordon har ökat med ungefär 40 % jämfört med föregående år.

 

Nissans LCV-program består av Navara – nuvarande innehavare av International Pick-up Award – transportbilarna NV200 och NV400 samt lastbilarna NT400. Programmet omfattar också av e-NV200, världens första 100  % eldrivna LCV.

Robert Lujan, Director of LCV, Nissan Europe, har gett följande kommentar: "NV300 fyller det sista glappet i vårt LCV-sortiment och kommer att inneha en nyckelroll i våra planer för marknaden. Vi har som målsättning att nå 4 % andel av LCV-marknaden, vilket vi tror är möjligt att klara av med tanke på vår kraftiga tillväxt." 

Nissans LCV-modeller handlar framför allt om smart tänkande. De är konstruerade för att klara en mängd olika uppdrag inom olika branscher. Alla bilmodellerna har intelligent utformade och praktiska lastutrymmen, en bekväm och komfortabel hytt för många timmar bakom ratten och de senaste tekniska funktionerna samt sist men inte minst, låga ägandekostnader.

Nissans förtroende för kvaliteten hos varumärkets LCV-modeller understryks av företagets marknadsledande garanti – en tillverkningsgaranti på 5-år / 160 000 km (100 000 km för e-NV200) som gäller i hela Europa. Garantin kan dessutom föras över helt och hållet till nästa och även påföljande ägare.

Över hela Europa har Nissan ett nätverk på omkring 2 000 återförsäljare av LCV-fordon. Där finns personal som kan hjälpa varje företagare att välja den modell som passar bäst för företagets verksamhet. Dessa återförsäljarställen är bekväma "one-stop shop" för ägare av transportbilar, lastbilar och pickuper. Och det finns planer att utvidga nätverket ytterligare.

Nissans LCV-modeller är den idealiska utgångspunkten för påbyggnader till en mängd olika branscher. Från husbilar och kyltransporter till tippbilar och TV-sändarbilar. Möjligheten till olika lösningar medföljer som standard med Nissans påbyggnader, som täcker 97% av marknaden genom fordonsregistrering. 

Nissan Navara

Helt nya Nissan Navara våren 2016 sätter en ny standard inom sektorn för 1-tonsbilar. Den är tuff och smart och kombinerar det bästa av Nissans ledarskap inom crossover-segmentet (med bilar såsom Nissan Qashqai och X-Trail) med erfarenheter från utveckling och tillverkning av robusta och praktiska pickupmodeller i 12 generationer. 

Navara, som finns som Double Cab och King Cab, är byggd kring ett kraftigt stegramchassi. Förbättringar från föregående modell är bland annat den femlänkade spiralfjädrade hjulupphängningen bak som ger dynamiska körprestanda och komfort i alla typer av terrängförhållanden. Systemet är standard på Double Cab-versionen och först i klassen. 

En ny, personbilsliknande nivå när det gäller förfining, stil, komfort och kvalitet medföljer som standard på Navara, med teknologier som inte brukar förknippas med LCV-segmentet. Bland annat Nissans banbrytande kamerasystem Around View Monitor (AVM) och Intelligent Emergency Braking.

NV200

NV200 är Nissans kompakta transportbil. Den riktar sig till kommersiella kunder, som vill ha en bil som är lite smalare, smidigare och mer effektiv. Den erbjuder den perfekta kombinationen av utrymme, mångsidighet, funktionalitet, teknologi och ekonomi. Idag har den sålts i mer än 40 länder och vunnit priser runt om i världen, bland annat International Van of the Year i Europa.

e-NV200

e-NV200, som lanserades 2014, har kombinerat tekniken med den avancerade drivlinan och de låga driftskostnaderna från utsläppsfria Nissan LEAF med de praktiska lastfunktionerna från NV200. e-NV200 erhöll titeln "LCV of the year" i prestigefyllda Next Green Car Awards 2014. Den hyllade titeln beskriver både den innovativa karaktären hos e-NV200 och bilens låga utsläpp och låga ägandekostnader. 

För att visa upp mångsidigheten hos den 100 % eldrivna transportbilen förvandlade Nissan en e-NV200 till en nattklubb på hjul - PART e-Van - med både ljudsystem, bar och en bländande discokula. Nyligen blev den "Nissan Workspace", ett modernt, mobilt kontor med allt som hör till - till och med en kaffebryggare!

NV400

NV400 har bevisat sin roll som föregångare på marknaden för tunga transportbilar och chassi med enkelhytt. Tack vare mångsidigheten finns den i ett stort antal modellvarianter.  Nya NV400 lanserades 2015 och är en mycket effektiv bil, som är perfekt anpassad för företagens krav på en praktisk och kraftfull transportbil med låga ägarkostnader. Motorserien, som består av fem olika dCi-dieselmotorer, ger högre prestanda och mer förfining än någonsin, och dessutom med bättre bränsleekonomi och lägre CO2-utsläpp.

NT400

Lastbilen NT400, som karaktärisera av att den kan göra allt och ta sig fram överallt, har låga driftskostnader, en kraftfull och effektiv motor på 150 hk och ett kompakt chassi med hytten ovanpå motorn.  En av lastbilens styrkor är mångsidigheten med ett chassi som kan anpassas till ett nästan oändligt antal påbyggnader. Tre av de vanligaste, tipp, box och drop-side, kan beställas direkt från fabrik och omfattas av Nissans marknadsledande garanti på 5 år / 160 000 km.

Nissan firade företagets enastående LCV-meriter och varumärkeslöftet "Innovation that Excites" i en match i "Truckerball". Den innovativa videon hyllar Nissans partnerskap med UEFA Champions League och man får se fotbollsspelaren Yaya Touré – global ambassadör för Nissan – och hans vänner använda bilar från LCV-serien som plattformar, där de kunde visa upp sina talangkonster. Gå in på https://www.youtube.com/watch?v=uRe2uGQrlbY och titta på videon. 

För mer information om Nissans omfattande LCV-sortiment besök gärna Nissan Newsroom på http://newsroom.nissan-europe.com/EU/en-gb/Home/Welcome.aspx

* utom e-NV200: Tillverkningsgaranti 5 år / 100 000 km för EV-delar och tillverkningsgaranti 3 år / 100 000 km + 2 år / 100 000 km 5*Förlängd garanti för resten av bilen"