NISSAN TILLKÄNNAGER PRISERNA FÖR GT-R NISMO

  • Den vassaste super-coupén är nu tillgänglig för den europeiska marknaden
  • Den säljs från och med den 1 oktober och priset är ca 1 700 000 kr i Sverige
  • 3,8-liters V6-motor med dubbelturbo levererar 600 hk – 30 hk mer än någon annan GT-R just nu

17.10.2016 – Det mycket eftertraktade flaggskeppet i Nissans GT-R-serie – den imponerande GT-R NISMO – börjar säljas från och med den 1 oktober, och priserna bekräftas nu för första gången.

GT-R NISMO är höjdpunkten i GT-R-serien, en högprestandabil för konventionell användning som tar det allra bästa från supercoupéns legendariska japanska arv, men där den ikoniska designen och spjutspetstekniken har höjts ytterligare ett steg.

Kraften kommer från en dubbelturboladdad 3,8-liters V6-motor som levererar 600 hk – 30 hk mer än någon annan bil i serien. Motorn har ett par turboladdare med högt flöde och stor diameter som används i GT3-tävlingar och kraften överförs till alla fyra hjul genom en sexväxlad växellåda med dubbla kopplingar och växlingspaddlar.

 

GT-R NISMO kostar ca 1 700 000 kr i Sverige. 

Precis som på standardbilen har GT-R NISMO:s front fått ett nytt utseende genom en dramatisk ny stötfångare. På denna modell är den dock tillverkad helt i kolfiber för att minska vikten. För att kyla ned bilens effektstarka motor, har den mörka, kromade V-motion-grillen blivit större och kan därmed hämta in mer luft.

Den nya designen har omsorgsfullt utformats för att förbättra luftflödet runt bilen och generera en högre downforce, samtidigt som luften dirigeras runt hjulen för att förbättra aerodynamiken. GT-R NISMO skapar mer downforce än någon annan Nissan-tillverkad bil för tillfället, vilket resulterar i exceptionell stabilitet vid höga hastigheter. 

Fyrhjulsdrivna GT-R NISMO:s prestanda har också uppgraderats, delvis tack vare den avsevärt förstärkta karossen på standardmodellen. Detta gjorde att konstruktörsteamet kunde förbättra GT-R NISMO:s stötdämpare, fjädrar och stabilisatorer ytterligare. I kombination med bilens ökade downforce blir resultatet den mest dynamiskt kapabla GT-R NISMO:n någonsin. 

Detta visar sig genom bilens förbättrade slalomtider och överlägsna kurvtagning, vilka båda är nästan 2 % bättre än föregående modell. Trots sin mäktiga natur har nya GT-R NISMO generellt sett bättre balans än tidigare och har utvecklats till en bil som kan åtnjutas både på kurviga vägar och på tävlingsbanor. 

En av huvudförbättringarna på nya GT-R är en mer sofistikerad interiör, som är i en klass för sig och NISMO-versionen är inget undantag. Den omgjorda instrumentbrädan, ratten och armstödet i mitten har täckts med högkvalitativt Alcantara®-läder. Vad som är unikt för denna version är de lädertäckta Recaro® kolfiberstolarna med röda Alcantara®-inlägg.

###

Om NISMO

NISMO – en kortform för Nissan Motorsports – är Nissans högprestandamärke. NISMO erbjuder produkter med innovativ teknik och hög prestanda till ett brett spektrum av kunder för konventionell användning. Med sina förädlade köregenskaper och sin motorsportinspirerade aerodynamik och styling, erbjuder bilarna från NISMO en spännande körupplevelse och oöverträffad smidighet. I motorsportsvärlden tävlar NISMO på de högsta nivåerna av GT- och sportbilstävlingar, som japanska Super GT-serien, samt tillhandahåller motorer till lag som tävlar i 24-timmarsloppet på Le Mans och den europeiska Le Mans-serien (ELMS).