NISSAN TILLKÄNNAGER FULLSTÄNDIGA SPECIFIKATIONER OCH PRISER FÖR NYA GT-R TRACK EDITION

  • Nya Nissan GT-R Track Edition ger ännu bättre prestanda för superbilsentusiasterna
  • Förbättringarna, som utvecklats av NISMO, omfattar bland annat skräddarsydd Bilstein-upphängning och förnyad interiör
  • De första bilarna kommer att levereras till kunderna i början av november och priset ligger på 1 110 000 kr

3.10.2016 – Ännu ett hett efterlängtat kapitel i framgångssagan om Nissan GT-R  har inletts med lanseringen av GT-R Track Edition.

Som namnet antyder har den utvecklats speciellt för spänningssökande banracingentusiaster av ett specialteam på NISMO - Nissans motorsportsdivision. Bilen har utvecklats för att leverera prestanda på en högre nivå än standardversionen av GT-R och prislappen är 1 110 000 kr.

Nissan GT-R Track Edition har placerats över Prestige och Black Edition i modellserien, men under flaggskeppet GT-R NISMO.

Modifieringar av bilens prestanda har gjorts för att ytterligare förbättra den dynamiska körupplevelsen, bland annat tack vare den specialanpassade Bilstein Damptronic®-upphängningen. Bilen har fått en racingtrimmad inställning, som har utvecklats för att optimera stabiliteten vid körning rakt fram och i kurva. En ny, lättviktig krängningshämmare har också tillkommit för att öka styvheten i karossen och minska vikten.

 

NISMO Racing Black smidda 20" aluminiumfälgar och däck ingår i GT-R Track Edition-paketet och dessutom en bredare, främre stötfångare. Exakta specifikationer varierar dock för olika marknader. I Sverige är svarta och röda Recaro-stolar från GT-R Black Edition standard, medan en spoiler i kolfiber kan fås som tillval. Kunderna kan också välja baklucka i kolfiber och stolar med rygg i kolfiber som extra tillbehör. 

Det som ingår i alla versioner är känslan för detaljer - som styrks av ett unikt Track Edition-märke, tillverkat i kolfiber och monterat på instrumentbrädan. Kunder kan börja hämta ut sina bilar från början av november.

GT-R Track Edition är baserad på GT-R MY17, som visades upp första gången på New York Motor Show i april 2016. Denna fyrhjulsdrivna super-coupé, som bygger på arvet från den oöverträffade superbilen GT-R, har fått en spännande, ny aerodynamisk design.

 

Bilen har även en ny, avancerad interiör i premiumklass för optimal körkomfort. Där hittar man bland annat ett nytt NissanConnect infotainmentsystem med 8"-pekskärm och Bose® ljudsystem med elva högtalare. 

Effekten kommer från en 3,8-liters V6-motor med dubbelturbo, som utvecklar 570 hk  och ett vridmoment på 637Nm. Varje motor är monterad för hand från början till slut av en enskild, minutiöst utbildad tekniker, som kallas en Takumi - "hantverksmästare" på japanska.

Sedan lanseringen 2007 har Nissan GT-R legat i täten inom sektorn för premiumsportbilar – en kompromisslös fyrsitsig prestandabil för entusiastiska förare. En bil som till fulo förkroppsligar Nissans varumärkeslöfte – Innovation that Excites.