HELT NYA NISSAN MICRA: REVOLUTIONEN HAR BÖRJAT

Pånyttfödda Micra för in en helt ny nivå av dynamik, stil och teknologi till B-segmentet

  • Häftig, unik design sammanfattar Nissans nya strategi för Micra
  • Nissans vision om intelligent mobilitet blir verklighet med avancerad teknologi från  högre segment, bland annat Intelligent Emergency Braking och Lane Departure Prevention
  • Downsizing-drivlinor och avancerad aerodynamik ger effektiv och smidig prestanda
  • Finns med distinkta färgalternativ och personanpassningsprogram

29.9.2016 – Nissans femte generation av Micra, som avtäcktes på Paris Motor Show 2016, är en fullständigt ny definition av vad Micra innebär … och den är lika djärv som revolutionerande.

Med inriktning på Europa, världens största marknad för halvkombimodeller, har femte generationens Micra fått en design med en längsgående linje som ger karossen en dramatisk karaktär och får människor att vända sig om efter den. Den är lägre, bredare och längre än sina föregångare och rymligare invändigt. Den har också nya, avancerade turboladdade downszing-drivlinor, ett smidigt chassi och en hel uppsättning av innovativa säkerhetsfunktioner.

 

"När den första Micra presenterades för mer än 30 år sedan innebar den en revolution i segmented för små halvkombi och öppnade ett helt nytt kapitel för Nissan. Femte generationen av Micra är precis lika revolutionerande och kommer att öka förväntningarna på vad en halvkombi kan och bör erbjuda sina kunder”, sade Carlos Ghosn, CEO, Nissan Motor Company, "Den senaste versionen av Micra, som följer i spåren på framträdande bilar som Qashqai och Juke, förstärker Nissans position som ledande inom bildesign. Den visar också vår målsättning att vara med och konkurrera i toppen på den europeiska marknaden för B-segmentet – den största och mest konkurrentutsatta marknaden för B-segmentet i hela världen.”

 

Styling

Femte generationen Micra förblir trogen Sway, konceptbilen som avtäcktes på bilsalongen i Genève 2015, och förkroppsligar Nissans senaste designspråk med signaturförstärkande detaljer och en emotionell karossform. Designdetaljerna består bland annat av Nissans typiska V-motion-grill, varifrån karaktärslinjen börjar och sedan fortsätter hela vägen till bakpartiet, de bumerangformade lamporna och det "svävande” taket – ännu en designsignatur för Nissan – som skapar en luftig känsla. Andra utmärkande drag är bland annat handtagen till bakdörrarna som är dolda i C-pelaren och ett förlängt tak som övergår i en spoiler, vilket bidrar till det estetiska utseendet och inte minst bilens aerodynamiska prestanda.

 

Det dramatiska utseendet matchas av tio olika raffinerade och kraftfulla exteriörfärger, bland annat Energy Orange. Och med 125 olika varianter för både exteriören och interiören blir det möjligt för ägaren att sätta en egen personlig stil på sin nya Micra. 

Mycket uppmärksamhet har ägnats åt förarkomforten, med lägre körställning som ger en säkrare känsla. Det är enkelt för varje förare att hitta den perfekta körställningen tack vare ännu fler inställningslägen för sätet, ställbar ratt och optimal inställning av pedaler och växelspak. Större bredd och hjulbas innebär att utrymmet invändigt är bland de bästa i klassen. Instrumentbrädan, med en form som liknar ett segelflygplan, ger ett ljust, snyggt och rymligt utseende åt kupén.

 

Teknologi inne i bilen

Femte generationens Micra är den första av Nissans modeller i B-segmentet som erbjuder så många avancerade säkerhetsfunktioner. Dessa finns tillgängliga för alla versioner och gör att Nissans vision om intelligent mobilitet nu blivit verklighet. För första gången i det här segmentet hittar man teknologier som man vanligtvis bara finner i större bilmodeller, som till exempel Lane Departure Prevention. Intelligent Emergency Braking, som upptäcker oskyddade trafikanter, ingår för första gången i en Nissan för den europeiska marknaden, och bilmodellen har också funktioner som Intelligent Around View Monitor, Traffic Sign Recognition, High Beam Assist och Blind Spot Warning. Tillsammans utgör dessa avancerade säkerhetsfunktioner byggstenarna i teknologin bakom självstyrande bilar och är en integrerad del av Nissans intelligenta mobilitet.

 

En unik funktion i femte generationens Micra är det helt nya Bose® Personal® ljudsystemet med sex högtalare. Det har utvecklats i nära samarbete med Nissan. Detta ljudsystem, som är det första av sitt slag, är optimerat för att underlätta för föraren. Det består av två Bose UltraNearfield-högtalare, kombinerat med Bose PersonalSpace™ Virtual Audio Technology och det är inbyggt i förarasätets nackstöd för att skapa en helt makalös ljudupplevelse. Passagerarna kan njuta av nya Bose Super65-högtalare med kraftfull lågbasprestanda i var och en av framdörrarna och diskanthögtalare i varje A-pelare för rent ljud.

 

Femte generationens Micra är utrustad med en centralt placerad 7”-färgskärm där föraren har tillgång till ljudsystem, satellitnavigering, mobilen, nerladdningsbara appar och Siri rösstyrning via Apple CarPlay.

Chassi och drivlina

Femte generationens Micra har funktioner som Active Ride Control för bättre förarkomfort och Active Trace Control för minskad understyrning och mer precis manövrering, funktioner som förenar körglädje med säkerhet. Dessa innovationer har tidigare bara funnits tillgängliga för Nissan Qashqai och X-Trail. En ny borstlös, elektrisk servostyrning – för bättre känsla och respons i styrningen – finns också för nya Micra.

 

Mycket fokus har också lagts på att minska ljudnivån i kupén. Bland förbättringarna kan nämnas extremt bra ljudisolering och optimering av bilens aerodynamiska prestanda. Exceptionellt effektiv aerodynamik har uppnåtts med hjälp av den kombinerade tak- och sidospoilern. Detta har gjort att nya Micra har en luftmotståndskoefficient (Cd) på 0,29 – toppresultat för en halvkombi.

Motoreffektiviteten har också varit ett viktigt mål vid utvecklingen av femte generationens Micra. Vid lanseringen kommer bilen att finnas med en 0,9-liters turboladdad 3-cylindrig bensinmotor och en 1,5-liters diesel, som båda utvecklar 90hk. Men dessutom erbjuds även en 1,0-liters, bensindriven sugmotor på 73hk. Dessa motorer, tillsammans med effektiv aerodynamik, innebär ännu ett steg framåt för Nissans Intelligent Power.

Femte generationens Micra kommer att revolutionera kundernas förväntningar för bilar inom B-segmentet. Bilen introducerar en unik blandning av raffinerad design, ny intuitiv teknologi och säker, smidig prestanda. Ny design och djärva, alternativa lackfärger gör att den kommer att sticka ut från mängden. Samtidigt gör den rymliga interiören och de avancerade funktionerna att den kommer att attrahera köpare, som letar efter en halvkombi inom B-segmentet som kan ge dem lite mer, eller de som letar efter en downsizing-modell. 

Nya Nissan Micra kommer att tillverkas i Europa på Renault-fabriken i Flins i Frankrike som en del i Renault Nissan Alliance. I de nordiska länderna startar försäljningen i maj 2017.