NISSAN E-NV200 VANN GERMAN COMMERCIAL VEHICLE AWARD

  • Nissan e-NV200 tog hem titeln German Commercial Vehicle Award 2016 i den speciella kategorin Electrically Driven Urban Delivery Vehicle 
  • Elektrisk drivlina och imponerande lastkapacitet säkrade förstaplatsen  
  • Detta var 16:e gången som denna helt elddrivna transportbil tog hem ett pris av det här slaget 

100 procent eldrivna Nissan e-NV200 har tilldelats German Commercial Vehicle Award för 2016 i den speciella kategorin Electrically Driven Urban Delivery Vehicle.

Den  kompakta transportbilen, som både erbjuder en helt elektrisk drivlina och stor lastkapacitet,  är den första bilen någonsin som tilldelas  den här utmärkelsen - vinnare i kategorin bästa eldrivna kommersiella fordon.  Det prestigefyllda priset, som är det 16:e priset av det här slaget för Nissan e-NV200,  kommer att utdelas den 23 september 2016 på IAA Commercial Vehicles i Hamburg i Tyskland.

 

German Commercial Vehicle Awards delas ut av de tyska facktidskrifterna Handwerk-Magazinoch Deutschen Handwerks Zeitung. Priset anses vara en viktig indikator på kvalitetsnivån inom sektorn.  Alla bilar genomgick noggranna tester under två dagar och granskades in i minsta detalj av olika företagare - verkliga experter när det gäller att bedöma hållbarhet och funktionalitet. Totalt femton personer ingick i juryn, egna företagare och hantverkare från olika typer av verksamheter. I år testade man inte bara vanliga dieseldrivna transportbilar, utan för första gången även transportbilar med eldrift. 

Gareth Dunsmore, Director of Electric Vehicles på Nissan Europe ger följande kommentar:"Det är fantastiskt att se att vår helt eldrivna transportbil blir så uppskattad av både professionella bedömare och företagare från olika branscher.

Sedan vi år 2010 lanserade Nissan LEAF, den första elbilen för massmarknaden, har fler och fler människor gått över till eldrivna bilar. Utsläppsfria teknologier är hjärtat i vår vision för framtidens mobilitet och prisbelönta produkter som e-NV200, gör vår vision ännu mer möjlig att uppnå både prismässigt och praktiskt."  

Nissan e-NV200 har ett stort lastutrymme på  4,2 m3 och max nyttolast på 770 kg –  högst i klassen. Det finns gott om plats för två Euro-pallar. Det är enkelt att lasta och lossa via två skjutdörrar på sidorna och via bakdörrarna, som går att öppna brett. 

Bilen är utrustad med en elmotor, som är baserad på den som finns i Nissan LEAF. Batterierna kan laddas upp från 0 till 80 procent på mindre än 30 minuter. Företagare som använder bilen i jobbet kan njuta av en utsläppsfri och nästan helt tyst drivlina.

Nissan e-NV200 finns både i transportbilsversionen Combi och i den fullt utrustade personbilsversionen Evalia. Driftskostnaderna är extremt låga, med bränslekostnader som börjar på så lite som 0,25 kr per km och 40 procent lägre servicekostnader än motsvarande dieseldriven bil. 

För mer information om Nissan och hela vårt modellsortiment besök gärna:http://www.nissan.eu/experience-nissan.html