KLASSLEDANDE VAD GÄLLER UTSLÄPP OCH FÖRBÄTTRAD BRÄNSLEEKONOMI NÄR PRISBELÖNTA NISSAN NAVARA FÅR EURO 6-MOTOR

  • Nissan Navara får en förbättrad 2,3-liters dCi-dieselmotor med förbättrade prestanda
  • Klassledande när det gäller CO2-utsläpp samt minskad NOx tack vare AdBlue-SCR-systemet
  • Bättre bränsleekonomi och flera andra förbättringar i Navar-sortimentet
  • Tuff och fullspäckad med teknolog – Nissan Navara erhöll International Pick-Up Award 2016
  • Unikt för segmentet, fem års/160 000 kilometers garanti som standard

Förare av transportbilar har ytterligare en fantastisk anledning till att välja Nissan Navara. Bilen innehar fortfarande International Pick-Up Award 2016 och är känd för sin tuffa attityd och sina robusta prestanda, och motorn har nu ändrats till en mer avancerad och miljövänlig Euro 6-motor.

 

Uppgraderingarna täcker både 190PS twin-turbo- och 160PS single turbo-versionerna av Navaras 2,3-liters dCi-dieselmotor. Den har gjort en väsentlig skillnad när det gäller miljöprestanda för pickuper – vilket är mycket viktigt för köparna eftersom det påverkar körkostnaderna. CO2-utsläppen startar nu från så lågt som 167 g/km, en minskning på 2g/km jämfört med föregångaren Euro 5-motor. Bränsleförbrukningen vid officiell blandad körning har sjunkit till 6,3 l/100km, det vill säga 0,1 l/100km mindre.

Nissan Navara Euro 6 har minskat kväveoxidutsläppet (NOx) tack vare tillsatsen av SCR-systemet (Selective Catalytic Reduction). En AdBlue-tank har monterats på Navara, med ett påfyllningslock på motsatt sida av dieseltanken för att undvika förväxling. Tanken kan fyllas på från dunkar eller pumpar, vilket ger användaren maximal flexibilitet. Den kan ta 17 liter vätska, vilket innebär att man kan köra 11 500 km mellan påfyllningarna. Förarassistansmeddelanden i anslutning till AdBlue-system har integrerats i Navaras LCD-kombimätare i färg, informationsskärmen mellan de två huvudinstrumenten.

Ett antal andra förbättringar har gjorts i Nissan Navaras specifikation:

- Tomgångsstoppsystem (Idle-Stop System (ISS)) för minskad bränsleförbrukning är nu standard på alla Navara-modeller med manuell växel (börjar från modellversionen Acenta)

-  Alla Navara-modeller levereras nu med en kombimätare i färg, fartkontroll med hastighetsbegränsare, Bluetooth handsfree-ljud och multifunktionskontroll på ratten

- Fordonets bruttovikt (Gross Vehicle Weight (GVW)) har ökat med 35 kg, medan tjänstevikten har ökat med mellan 5 och 38 kg (beroende på modell)

- Lastkapaciteten på 900 kg och lyftkapaciteten på 3,5 ton har inte ändrats

Finns med karossversionerna Double Cab och King Cab och den prisvinnande Nissan Navara är en tungvikts-pickup i entonsklassen som är framtagen för att vare den perfekta partnern för dagens transportbilsförare. Unikt för segmentet är Double Cab-modellens femlänkade hjulupphängning bak med spiralfjädrar. Något som också utmärker Navara bland rivalerna är Nissans femårs-/160 000 kilometers-garanti som standard, som är helt överförbar till nästa ägare och unik för segmentet.

Förbättringarna på Navara visar tydligt Nissans strävan att leverera avancerade teknologier till alla marknadens sektorer, för att göra körningen mer bekväm och säkrare för bilägarna. Navara finns med Nissans innovativa Around View Monitor-kamera (AVM) och med Forward Emergency Braking (FEB) – system som visat sig vara populära på Nissans bästsäljande crossovers, Juke, Qashqai och X-Trail.