NISSAN PRESENRERAR BRÄNSLECELLSBIL SOM DRIVS MED EL FRÅN BIOETANOL OCH HAR EN RÄCKVIDD PÅ MER ÄN 600 KM

Nissan Motor Co., Ltd. presenterade i Brasilien världens första prototyp, som drivs av en fastoxidbränslecell (SOFC) och som går på el från bioetanol. Det nya system består av en "e-biobränslecell” med en elgenerator som drivs av en fastoxidbränslecell (SOFC), som utnyttjar reaktionen av syre med flera bränslen, bland annat etanol och naturgas, för att producera elektricitet med hög effektivitet.

 

Prototypen, som drivs av e-biobränslecell, är en 100% eldriven transportbil med en fastoxidbränslecell (SOFC) som kraftkälla. Den går på 100 % etanol, som laddar ett 24kWh-batteri. Systemet ger en räckvidd på mer än 600 km. Nissan kommer att genomföra ytterligare tester av prototypen på allmänna vägar i Brasilien.

Carlos Ghosn, President och CEO för Nissan Motor Co. Ltd., gav följande kommentar: "E-biobränslecellen erbjuder miljövänliga transporter och skapar möjligheter för regional energiproduktion, samtidigt som systemet stödjer befintlig infrastruktur. I framtiden kommer e-biobränslecellen att bli ännu mer miljövänlig. Etanolblandat vatten är enklare och säkrare att hantera än de flesta andra bränslen. Det har fantastiska möjligheter att skapa marknadstillväxt, utan att det krävs en ny infrastruktur."

Specifikationer

Modell

e-NV200

Batterikapacitet

24 kWh

Energikälla

Elektricitet, Ethanol

Tankkapacitet

30 L

SOFC uttag

5 kW

Räckvidd

600 km-plus

*Då detta är en prototyp, kan specifikationerna komma att ändras