NISSAN TAR PRESTANDATESTER TILL HELT NYA HÖJDER MED EN NY, SPÄNNANDE NISMO-VIDEO

  • Peter Pyzera, som tillhör elitgruppen Nismo Athletes, möter extremsportaren och basejumparen David Barlia i en superhäftig utmaning
  • Toppmodern utrustning samlar in kroppsdata direkt från extremsportarna när de ger sig utför de schweiziska alperna
  • Nismos center för analyser av prestationsdata, JukeRide, visar upp tekniken bakom Nissans program för förarutbildning

Idag presenterade Nissan den första i en serie av fantastiska kortfilmer om Nismo som visar upp den toppmoderna teknik och det stora engagemang som ligger bakom både Nismo-bilarna och Nismo Athletes.

 

I det dramatiska Sustenpasset i Schweiz har man spelat in filmen "Nismo Vs. Wingsuit'" som är en två minuter lång nagelbitare där tittaren möter Tysklands vinnare av Nissan GT Academy 2012, Peter Pyzera, när han utmanar den världsberömde basejump-utövaren Dave Barlia i ett extremt tävlingsrace.

 

I den nästan 1,5 km långa och branta utförsåkningen når Barlia en hastighet på över 210 km/h och iklädd sin wingsuit-dräkt sveper han förbi den utskjutande klippan med bara några meter tillgodo. Samtidigt kastar sig Pyzera nerför de oförsonliga serpentinvägarna i sin 370Z Nismo i ett försök att slå sin amerikanska motståndare.

 

Filmen visar exempel på avancerad teknik, såsom den biometriska selen och JukeRide, som används av Nismo Athletes under förarutbildningen på toppmoderna Nismo Lab. Den mycket tuffa träningen och utbildningen, som unyttjar den allra senaste tekniken, har utvecklats för att Nismo Athletes ska klara av att tävla mot de allra bästa racerförarna i världen efter bara tre månaders träning.

 

När Pyzera avverkat den hiskliga färden nerför berget sade han: "Det var helt fantastiskt. Jag kunde se Dave ovanför mig och jag behövde bara koncentrera mig och hitta det rätta flytet för att slå honom. Efteråt tittade vi på mina kroppsdata som vi samlat in via den biometriska selen och vi kunde se exakt var jag var som mest fokuserad. Även om detta var jätteroligt, så var det också på fullt allvar. Dels fick jag möjlighet att träna min körförmåga, dels gav det mig en mängd data som jag har hjälp av inför min nästa racertävling."

 

Nismo Athletes får möjlighet att utnyttja den senaste och mest avancerade utrustningen som till exempel Nissans In-Body-apparat som analyserar kroppens status, Brainwave Monitor, som tränar förmågan att samtidigt både fokusera och koppla av, en Batak-konsol som förbättrar reaktionstiden samt en racingsimulator som gör att Nismo Athletes kan öva på alla racingbanor i hela världen.

 

GT Academy, som nu är inne på sin femte säsong, är en tävling som utvecklats av Nissan och PlayStation® och som förenar den virtuella och verkliga racingvärlden så att den som hoppas på ett liv som racerförare kan förverkliga sina drömmar. Nissan plockade de bästa online-spelarna, som också längtade efter att bli riktiga racerförare, och erbjöd den slutgiltiga vinnaren ett kontrakt för en hel säsong med Nissan och chansen att vara med och tävla i ett av de största mästerskapen för racerbilar.

 

Nissans berömda Nismo-prestanda har inspirerat GT Academy till att lovprisa Nissans avancerade teknik och företagets passion för att alltid ge sina fans det allra senaste.

 

Titta på videon på:

http://live.nissan.eu/gb-en/nismo/370z-nismo

och om du vill veta mer om hur filmen kom till kan du besöka http://youtu.be/O6HFn4Rt3Eg.