NISSAN PRESENTERAR NISMO-KLOCKA OCH TAR STEGET IN I "WEARABLE TECH"

  • Världens första smartwatch som kopplar samman förare och bil
  • Nismo Watch demonstrerar Nissans möjlighet att leverera biometriska data som förbättrar förarprestandan och effektiviteten
  • Nissan undersöker olika teknologier för övervakning av hjärtat och hjärnan för framtida användning i s.k. "wearable tech"

Nissan blir först ut bland biltillverkarna med en smart klocka. Nissans smartwatch är konstruerad speciellt för de som kör någon av Nissan Nismo-modellerna. Nissan Nismo Concept Watch kommer att bli den första smarta klocka som kopplar samman bilföraren med bilen och förser föraren med biometriska data i realtid.

 

 

 

 

Denna klocka, som premiärvisades inför den officiella lanseringen vid den internationella bilmässan i Frankfurt är Nissans första steg inom området "wearable technology" och ligger helt i linje med företagets prestandafilosofi "fansens först".

 

Med Nissan Nismo Watch kommer föraren att kunna:

  • övervaka hur effektiv bilen är genom att läsa av snitthastigheten och snittförbrukningen
  • få tillgång till telematik- och prestandadata när man kör på bana
  • samla biometriska data via en pulsmätare
  • koppla upp sig mot bilen med hjälp av en smartphone-app via Bluetooth Low Energy ("Wibree")
  • ta emot specialanpassade bilmeddelanden från Nissan

Gareth Dunsmore, Marketing Communications General Manager för Nissan i Europa, berättar: "Wearable technology håller snabbt på att bli nästa stora grej, och vi vill dra fördel av denna innovativa teknik för att göra vårt Nismo-märke ännu tillgängligare. På bana använder vi den senaste biometriska träningstekniken för att förbättra prestationsförmågan för våra Nismo-förare, och det är denna teknik vi nu vill göra tillgänglig för våra Nismo-fans för att ge dem en ännu bättre kör- och ägarupplevelse."

 

Tidigare i år lanserade Nissan "Nismo Lab" - ett specialgjort mobilt laboratorium med allt det senaste inom biometriska träningsverktyg, som t.ex. brainwave-teknik och JukeRide, ett mycket avancerat verktyg för att analysera prestandan och som i realtid samlar in biometri- och telematik-data både från Nissan Nismo-förarna och deras tävlingsbilar under tävling. Nismos vision är att ta dessa digitalålderns teknologier och i framtiden göra dem tillgängliga via "wearable technology" för idrottsmän även från andra discipliner liksom till de som äger en Nissan. Man har redan sett ut tre viktiga teknologier för framtida utveckling:

  • EKG (elektrokardiografi) - att mäta hjärtats RR-frekvens och påvisa tidig utmattning
  • EEG (elektroencefalogram) - att övervaka förarens koncentrationsnivå och känslor och hjälpa idrottsmän att ligga på topp.
  • Hudtemperatur - att registrera kroppstemperaturen och vätskenivån i huden

Nismo Watch kommer dessutom att hålla koll på och ranka användarens sociala prestanda på Facebook, Twitter, Pinterest och Instagram via Nissans egna mjukvara "Social Speed".

 

Ursnygga Nismo Watch kommer att finnas i 3 färgsättningar: svart, vit och svart + röd. Klockans former har inspirerats av Nismo-ringen och avspeglas i en skarvfri, futuristisk och ergonomisk design.Det enkla användargränssnittet kan styras med 2 knappar och fästs på handleden med ett lättanvänt knäppspänne.

Till och med förpackningen kommer att ha en unik Nismo-prägel.

 

Dunsmore avslutar: "Vi har ingjutit Nismo-upplevelsen i varje liten detalj av klockan, t.o.m. i förpackningen, som kommer att vara tillverkad av racingdäck från tävlingsbanorna. Eftersom Nismo är Nissans högprestandaavdelning, ville vi på något sätt integrera Nismos racingkarriär i denna futuristiska innovation.

 

Man laddar batteriet i Nismo Watch via ett mikro-USB-uttag, och en laddning räcker under normala förhållanden i mer än 7 dagar.