NISSAN JUKE HAR FÅTT EN MYCKET BRA START I SVERIGE – DIESEL- OCH 4X4-VERSIONER NU HÄR

Nu kommer det fler versioner av populära lilla crossovern Nissan Juke. Både diesel- och 4x4-modeller är nu på väg till återförsäljarna.
Nissans nya, smidiga crossover Juke lanserades i Sverige i mitten av oktober. Den har redan väckt stort intresse och följer verkligen i spåren efter storebror Nissan Qashqais succéartade framgångar.

-Nissan Juke ser ut att bli ytterligare ett bevis på att Nissan är det ledande crossover-märket. Vi har redan överträffat våra försäljningsmål och jobbar nu för att få hit fler bilar för att möta det stora intresset för Nissan Juke från kunderna, säger Helena Turkel, Sverigechef på Nissan Nordic Europe.
Dieselversion med enastående prestanda

Nissan Juke lanserades först med två bensinmotorer på 1,6 liter, däribland 1.6LDirect Injection Gasoline Turbocharged (DIG-T)-motorn.
Nu breddas utbudet med en turboladdad 1,5-liters dCi-dieselmotor med common rail. Denna 1.461 cm3 stora 8-ventilsmotor erbjuder god bränsleekonomi, låga utsläpp och låga driftskostnader i kombination med utmärkta köregenskaper.

Uteffekten ligger på 81 kW (110 hk) vid 4.000 v/min och vridmomentet uppgår till imponerande 240 Nm vid 1.750 v/min. Motorn är försedd med en styrenhet som är optimerad för förbättrad bränsleekonomi. Förbättrad glödstiftsprestanda snabbar upp kallstartsförmågan. Avgassystemet innehåller ett dieselpartikelfilter (DPF).
Denna dieselmotor kommer att kunna fås till 2-hjulsdrivna modeller med den 6- växlade manuella växellådan. Bränsleförbrukningen ligger på 5.1 l/100km och CO2- utsläppen på endast 134 g/km.

Fyrhjulsdriven version med vektorbaserad bromskraftsfördelning
Till skillnad från vad som är det vanliga i klassen, kan Nissan Juke förutom med traditionell framhjulsdrift nu även fås i 4-hjulsdriven version. Juke 1.6L DIG-T 4x4-i är utrustad med en ny flerlänkad bakhjulsupphängning. Drivningen bak sker alltid via vektorbaserade Torque Vector System – bland de första i B-segmentet. Det här är en innovation man annars hittar främst på sportbilar i premiumsegmentet.

Torque Vectoring System (TVS) är framtaget för att ge smidiga och roliga köregenskaper med Nissan Jukes höga markfrigång. TVS-tekniken gör att motorns drivkraft kan fördelas från ena sidan till den andra på bakaxeln upp till ett förhållande på 0 till 100. De elektriska kopplingarna i bakaxeln doserar då drivkraften till det yttre av hjulen på motsvarande sätt och påverkar på så sätt bilens karaktär – speciellt fördelaktigt vid kurvtagning och när man byter fil.
Det här leder till att Nissan Juke är väldigt smidig, klarar kurvtagning i högre hastigheter utan understyrning liksom till att det krävs mindre styrutslag för snabba och ändå stabila riktningsförändringar.

Vi har nyligen fått diesel- och 4x4-versionerna som pressbilar till Sverigekontoret, så välkommen att boka din provkörning. Nedan ser du hela utbudet av pressbilar av Nissan Juke.

Motor                  Effekt          Bränsle          Drivning            Växellåda
1.5 dCi                81 kW          Diesel            2-hjulsdrift        6-växlad manuell
1.6 Pure Drive      86 kW          Bensin           2-hjulsdrift        5-växlad manuell
1.6 DIG-T            140 kW        Bensin            2-hjulsdrift        6-växlad manuell
1.6 DIG-T            140 kW        Bensin            4-hjulsdrift        XTRONIC CVT M6

NISSAN & NISSAN NORDIC EUROPE
Nissan är en av världens största och mest lönsamma biltillverkare. Förra verksamhetsåret uppgick Nissans försäljning till ca 3.675.000 fordon globalt. Företaget har ca 220.000 anställda världen över.

Nissan Nordic Europe är ett import- och marknadsföringsföretag med verksamhet i Finland, Sverige, Norge, och Danmark liksom i Estland, Lettland och Litauen. Företaget har sitt säte i Esbo, Finland, och har ca 160 medarbetare.

Vid frågor kontakta:
Jenny Spets Wojarski, kommunikationschef Nissan Nordic Sverige 08-506 612 30, 0733-99 99 25, jspetswojarski@nissan-europe.com