NISSANS FÖRSÄLJNING I EUROPA FÖR JUNI 2011:

Starkt resultat över hela modellprogrammet ökar försäljningen med 8%

Nissans försäljning på den europeiska marknaden var i juni 57457 enheter, en ökning med 8% jämfört med juni 2010.

 

Totalt har Nissan under innevarande kalenderår sålt 351 668 enheter i Europa, försäljningen har stärkts av den allt populärare crossover-familjen Qashqai, Juke och Murano.

 

För de flesta modeller rapporterades en ökning av försäljningen jämfört med tidigare år. Nissan marknadsandel på den europeiska marknaden var 3,4% under juni månad (jämfört med 3,1% i juni 2010). Nissan har, för innevarande kalenderår, totalt en marknadsandel på 3,6%.

 

Den prisbelönta Barcelona-byggda transportbilen NV200 fortsätter att ge ett värdefullt tillskott till försäljningen, med över 1 570 sålda enheter i juni, en ökning med 29% på årsbasis. Samtidigt visade den helt nya Micra supermini en ökad försäljning på 11% jämfört med juni 2010.

 

Ryssland, Nissans största europeiska marknad, fortsätter att spela en nyckelroll. Försäljningen i juni var 10 367 enheter vilket innebär 4,4% i marknadsandel på en marknad där Nissan fortfarande är det bäst säljande japanska märket.

 

Bernard Loire, Vice President för försäljning i Europa, säger: "Nissan fortsätter att ha ett mycket framgångsrikt 2011 i Europa, med god utveckling på alla större marknader. En av de viktigaste faktorerna till denna utveckling, som sannolikt kommer att placera Nissan i topp som det mest sålda asiatiska bilmärket i Europa i juni, är bredden och mångfalden i vårt nuvarande produkterbjudande. Förutom en stark försäljning av crossover-produkter, som Juke och Qashqai, bidrg också våra yrkestrafikfordon, särskilt den innovativa transportbilen NV200 och Primastar till den goda försäljningen. X-Trail och Navara ledde vår SUV-försäljning medan Micra och Note mini-MPV också hade en bra månad i småbilssegmentet."

Nissan presenterar just nu en ny version av Micra för europeiska journalister vid ett evenemang i Berlin. Den nya Micra DIG-S har en 3-cylindrig, superladdad 1,2 bensinmotor som endast släpper ut 95 g/km CO2, vilket gör den till en av de renaste bensinmotorerna i världen utan att kompromissa med prestanda. Micra DIG-S kommer att börja säljas i Europa i september.

 

****

 

 

 

 

Om Nissan i Europa

Nissan har ca 12 500 personer anställda sin europeiska verksamhet inom design, forskning och utveckling, tillverkning, logistik, försäljning och marknadsföring. Under kalenderåret 2010 sålde Nissan 555 000 fordon på 47 marknader i västra och östra Europa inklusive Ryssland. Dessutom tillverkade företaget totalt 527 966 fordon i sina anläggningar i Spanien och Storbritannien.