NISSAN & PROXLL AS UTVECKLAR PAKET FÖR HEMLADDNING TILL DEN 100 % ELDRIVNA NISSAN LEAF I …

Ett paket för hemmaladdning har tagits fram åt Nissan LEAF-ägare i Norge, för att garantera att de kan ladda sina 100 % eldrivna bilar så effektivt och säkert som möjligt. Systemet har utvecklats i samarbete med Proxll AS, Nissans auktoriserade eldriftsoperatör (på engelska Electric Mobility Operator, EMO), några veckor innan de första Nissan LEAF-bilarna levereras i Norge.

Den för ändamålet avsedda laddningsstationen - som uppfyller all aktuell lagstiftning och är godkänd av Nissan - laddar fullt på mindre än åtta timmar, om laddningskapaciteten är 16 ampere. Laddningsstationen kommer att finnas hos alla återförsäljare av Nissans elfordon, för 16 499 norska kronor, inklusive installation och moms. Kunderna kan också göra upp ett flexibelt finansieringsavtal som ger dem tillgång till laddningsstationen för så lite som 499 norska kronor per månad, exklusive installationskostnader.

Ett välkomstpaket från Elbil, Norsk Elbilförening, levereras tillsammans med den prisbelönta Nissan LEAF och innehåller en nyckel för åtkomst till över 2 000 allmänna laddningsstationer runt om i landet, samt gröna intyg som garanterar CO2-fri drift av elbilen i 10 000 kilometer.

- Den här bekväma lösningen för så kallad elektrisk mobilitet är ett viktigt steg när Nissan LEAF lanseras i Norge. Tack vare det här omfattande erbjudandet, som tagits fram tillsammans med Proxll AS, kan ägare till Nissan LEAF njuta av samma frihet som ägare till konventionella bilar. Norge har också många andra fördelar för elfordonsägare, bland annat gratis parkering, berättar Guillaume Cartier, verkställande direktör på Nissan Nordic Europe Oy.

Orderböckerna för den regerande Årets bil i Europa och Årets bil i världen öppnas i september hos utvalda återförsäljare av Nissans elfordon i Norge. Namnen på återförsäljarna meddelas snart. Återförsäljarpriset på Nissan LEAF kommer att vara 255 000 norska kronor, vilket inkluderar ett batteri med en garanti på fem år eller 100 000 kilometer. Nissan LEAF är befriad från engångsfordonsskatt och moms. Familjehalvkombin för fem personer levereras fullt utrustad med luftkonditionering, satellitnavigering, parkeringskamera bak, snabbladdningsuttag och en nyskapande uppkopplingsmöjlighet för smarta mobiltelefoner med vars hjälp användaren kan fjärrvärma eller -kyla kupén med mobilen, något som ger bättre räckviddshantering.

Bilen är också utrustad med följande, avsett för det nordiska klimatet:
uppvärmda säten fram
uppvärmda säten bak
uppvärmda speglar
uppvärmd ratt
batterivärmare
Nissan LEAF fick nyligen högsta betyg, fem stjärnor, av European New Car Assessment Programme (Euro NCAP), och är således en av de säkraste bilarna på de europeiska vägarna.

---
Om Nissan i Europe
Nissan har ca 12 500 personer anställda sin europeiska verksamhet inom design, forskning och utveckling, tillverkning, logistik, försäljning och marknadsföring. Under kalenderåret 2010 sålde Nissan 555 000 fordon på 47 marknader i västra och östra Europa inklusive Ryssland. Dessutom tillverkade företaget totalt 527 966 fordon i sina anläggningar i Spanien och Storbritannien.

Nissan Nordic Europe Ltd. är Nissan import- och marknadsföringsföretag i Finland Sverige, Norge, Danmark och de Baltiska länderna. Företaget sysselsätter 165 anställda. Huvudkontoret ligger i Finland. http://www.nissan.se/

Om Proxll AS
Proxll AS är ett etablerat elutrustningsföretag, som firade sitt hundraårsjubileum år 2010 genom att installera 150 elbilstationer i Oslo. Det familjeägda företaget grundades 1910 av Francis Sønnichsen och började med att installera små kraftanläggningar på landsbygden, innan man gav sig in i bilbatteribranschen.

Företaget bytte namn från Sønnico Teknikk till Proxll AS år 2006 och tillhör i dag en av de ledande leverantörerna av miljövänliga lösningar för transport och kommunikation, eluppvärmning inom industri, säkerhetsprodukter för byggindustrin och professionella verktyg