NISSANS TURNÉ FÖR ELBILEN LEAF KOMMER TILL SVERIGE

Nissan är i full färd med att genomföra sin LEAF Tour i Skandinavien, och den 100% eldrivna Nissan LEAF presenteras för allmänheten i Stockholm den 9-15 september. Turnén erbjuder besökarna en första möjlighet att lära sig mer om och köra den prisbelönta Nissan LEAF.

LEAF Tour, som redan haft framgångrika besök i Olso och Köpenhamn, består av en utställning med information, filmer och interaktiva animationer samt givetvis ett antal Nissan LEAF för provkörning. Platsen för LEAF Tour i Stockholm är Medborgarplatsen på Södermalm och turnén kommer att marknadsföras genom bland annat dagstidningsannonser, onlineannonsering samt radio och stortavlor.

- Vi är mycket stolta över att äntligen presentera Nissan LEAF här då vi vet att det finns ett stort intresse för bilen i Sverige. Detta är en möjlighet för alla som är nyfikna på vår prisbelönta elbil att ta med familj och vänner för att se, och även provköra, bilen som har hyllats av media och bilorganisationer världen över, säger Taina Erkkilä, kommunikationsdirektör Nissan Nordic Europe.

- Första gången Nissan LEAF rullade på svensk mark var i Almedalen i somras och intresset var enormt. Nu ökar vi synligheten och erbjuder en bred allmänhet i Stockholm att provköra en elbil, säkerligen för första gången för de flesta. Det är en helt ny känsla som vi hoppas att många tar chansen att uppleva, säger Jenny Spets Wojarski, kommunikationschef Nissan Nordic Sverige.

Nissan LEAF är en kompakt, femsitsig familjebil med noll utsläpp vid färd och är fullt utrustad med funktioner som luftkonditionering, satellitnavigering, en parkeringskamera, ett uttag för snabbladdning och innovativ smartphone-anslutning.

Nissan LEAF har fått flera utmärkelser, till exempel "European Car of the Year 2011" och "World Car of the Year 2011", samt är det första elektriska fordon som fått ett femstjärnigt krocksäkerhetsbetyg från Euro NCAP.

För mer information om turnén och bokning av provkörningar finns här