NYA NISSAN MICRA DIG-S - LÄGRE UTSLÄPP, HÖGRE PRESTANDA

Nya Nissan Micra DIG-S är utrustad med en både snålare och starkare motor än basmodellen. Den direktinsprutade kompressormotorn har 99 gram CO2-utsläpp och 98 hästkrafter och finns nu till försäljning hos Nissan-återförsäljare från 141590 kronor.

 

Helt nya Nissan Micra med ny plattform, ny motor och ny design, lanserades i Sverige i början av mars. Den versionen har en 1.2-liters trecylindrig bensinmotor på 80 hk och 115 gCO2-utsläpp. Nya överladdade, direktinsprutade Nissan Micra DIG-S är en vidareutveckling och en förfining av samma motor och kan därmed lyckas med konststycket att ha högre prestanda och lägre utsläpp.

 

Nissans fokus på att sänka utsläppen från produkter och produktion är inte begränsat till att ta fram elbilar utan några utsläpp från fordonet - som nyskapande och utmärkelsevinnande Nissan LEAF. Som en del av Nissans "Pure Drive"-strategi driver företaget satsningar på att minska utsläpp och bränsleförbrukning från samtliga Nissans bilar. Detta har resulterat i lanseringen av en ny bensinmotor med en av de lägstaCO2-utsläppen i världen. Det är just denna motor som driver den nyaste versionen av den populära stadsbilen Nissan Micra - DIG-S - och förstärker Nissans ledarskap inom mobilitiet med noll- såväl som lågutsläpp.


En direktinsprutad motor med kompressor - därav namnet Direct Injection Gasoline-Supercharger (DIG-S) - är själva konkretiseringen av Nissans "Pure Drive"-strategi och levererar kraftfull prestanda, snål förbrukning och låga utsläppsvärden.

 

Den har konstruerats inte bara för att uppfylla utan även överträffa de krav som den moderna vardagsbilismen ställer och är den perfekta partnern för Nissan Micra.

 

Den har konstruerats inte bara för att uppfylla utan även överträffa de krav som den moderna vardagsbilismen ställer och är den perfekta partnern för Nissan Micra. Årtionden av klassledande modeller har finslipat Micras meriter som citybil.

Den direktinsprutade, kompressormatade bensinmotorn levererar en uteffekt på 72 kW (98 hk) och ett vridmoment på 142 Nm. CO2-utsläppen för den manuella versionen är 99 g/km och för den med CVT-växellåda 115 g/km. Topphastigheten ligger på 180 km/h. Bränsleförbrukningen vid blandad körning med den manuella Visia-versionen är 4,1 l/100km/h.

Motorn är fullspäckad av tekniska innovationer. Den arbetar med Miller-cykeln och har direktinsprutning med ett blandningsförhållande på 13:1 för bättre effektivitet samt en kompressor för ögonblicklig respons och ännu mer effekt. Denna exceptionella motor gör det enkelt att hålla CO2-utsläppen under 100 g/km, och den låga ägarkostnaden gör den också till ett seriöst alternativ till en jämförbar diesel, med den extra fördelen att erbjuda mer förfining.

 

 

Lätt att köra i stan

Klassens bästa runt-om-sikt gör det mycket enklare att köra i stadstrafik. Dessutom är Micra fullspäckad med teknik som inte bara är innovativ utan också mycket användbar.Endera som standard eller tillval finns finesser som t.ex. "Nissan Connect", ett helintegrerat underhållnings- och informationspaket som bl.a. innehåller ett navigationssystem, komplett med en praktisk pekskärm. Men den kanske mest användbara innovationen för en citybil är nog ändå parkeringsficksmätaren - en teknik man endast undantagsvis hittar i ens betydligt större bilar. Precis som namnet antyder, mäter systemet upp parkeringsluckor och informerar föraren om dessa är stora nog för bilen eller inte.

 

- Låga utsläppsnivåer, utan kompromisser vad gäller vare sig körglädje eller pris, innebär att nyaNissan Micra DIG-S lägger ribban på en ny nivå för dagens generation citybilar.Ingen annan bensindriven, kompakt halvkombi kan matcha Micras övergripande effektivitet, och den ger en jämförbar diesel en ordentlig match,sägerTaina Erkkilä, kommunikationsdirektör för Nissan Nordic Europe.

 

- Det är mycket bra att såväl den manuella som CVT-växlade versionen går in under miljöbilsgränsen i Sverige. Vi kommer med de många olika miljöbilsklassade versionerna av Nissan Micra att stärka vårt erbjudande på personbilsmarknaden, där en väldigt stor del av det som säljs är just miljöbilar, sägerUnto Lehtola, Sverigechef på Nissan Nordic.

 

Versioner:

Motor

Effekt

Bränsle

CO2

Drivning

Växellåda

1.2

59 kW

Bensin

115

Fram

5-växlad manuell

1.2

59 kW

Bensin

125

Fram

CVT

1.2 DIG-S

72 kW

Bensin

99

Fram

5-växlad manuell

1.2 DIG-S

72 kW

Bensin

115

Fram

CVT

 

Nissan Pure Drive

Nollutsläpp och Pure Drive är hörnstenarna i Nissans miljöteknologier. Pure Drive är ett samlingsnamn för Nissans bilar utrustade med förbränningsmotorer och Nissans mest avancerade teknik för att leverera med låga utsläpp och låg bränsleförbrukning